Welkom op de website van Fûgelwacht Trynwâlden

 


Activiteiten

Naast de zorg voor onze vogels zijn we door het jaar heen druk doende met tal van activiteiten. 
 
 
 

Excursies

Min of meer beroemd zijn de meerdaagse excursies om de twee jaar naar het buitenland. Meestal in de herfst als de vogeltrek op gang komt.

Zo is de groep al vaak in Falsterbo, (zuid Zweden) geweest. Maar ook andere locaties om de Oostzee heen zoals de Oder Delta bij de Poolse grens en Bath, Rügen, Mön en Mors in Denemarken, of het rode eiland Helgoland in de Duitse Bocht.

Maar ook bij Cap Griz Nez in Noord- Frankrijk heeft de groep een aantal dagen rondgezworven.

 
 

Veldwerk

Wat is er nu mooier dan urenlang door de landerijen van de Trynwâlden te trekken.... ook al is er hier en daar een sloot. Met de polsstok ben je er zo overheen. Een beetje oefenen vooraf kan geen kwaad.

 
 

Ringen

In het voorjaar is het tijd voor het ringen van de jonge vogels in ons gebied. Maar we doen ook mee aan vogeltellingen zoals de Euro Birdwatch, de Winter Watervogeltelling, maar ook aan het Broedvogel Monitoring Project en de Periodiek Transect Tellingen.

 

Op slechts enkele fietsminuten van de dorpen van de Trynwâlden: de Bouwepet, It Bûtefjild. Het maakt niet uit in welk jaargetijde, er zijn altijd vogels te zien.

Op deze kaart bij de nieuwe uitkijktoren, ontworpen door Nynke-Rixt Jukema, heb je de keuze uit een aantal routes, die garant staan voor urenlang wandel- en kijkplezier.